Institute of Medicine (IOM) på National Academies den 20. oktober offentliggjort nye retningslinjer, som kan føre til mere sunde måltider i føderale skole ernærings-programmer.
De anbefalinger, hvis de gennemføres af USDA, vil bringe skolemad standarder i overensstemmelse med de nyeste kostråd for amerikanerne. På baggrund af de nuværende bekymringer omkring overvægt og fedme, foreslår IOM-rapporten fødevarer, energi grænseværdier samt de nuværende minimumssatser. Den peger også på øvre grænser for salt og mættet fedt.
Rapporten, med titlen Skolemåltider: Building Blocks for raske børn, synes astutely fokuseret og un-nervøs. Det anbefaler en drastisk forenkling i den måde, ernæring standarder anvendes i madplaner og fastsættelse af et måltid er berettiget til føderale refusion. Det tyder på næringsstoffer benchmarks for at udvikle føderale standarder, men det anbefales, at den faktiske madplaner og tilbagebetalinger primært være baseret på fødevarer i stedet for næringsstoffer. I stedet for at forfølge en lang liste af distraherende mikronæringsstoffer benchmarks, rapporten fremmer frugt, grøntsager og fuldkorn.
I en særlig ernæring af børn udstedelse af Valgene Magazine fra Agricultural and Applied Economics Association (AAEA), der offentliggøres i dag, er Iowa State University, økonom Helen Jensen kommentar: \ "anbefalingerne i overensstemmelse med en stadig flere forskningsresultater, samt opmuntring fra interessentgrupper grupper til at ændre skolemad til at være i overensstemmelse med de ernæringsmæssige behov hos skolebørn i dag. \ "Jensen er redaktør af særnummer og også medlem af IOM udvalget, at der produceres den nye rapport.
Dagens særnummer af valg indeholder også forsigtigt modsatrettede synspunkter om foranstaltninger, at skolen restaurationsvirksomhed kan tage for at forbedre skolemad, mens de er finansielt bæredygtige. Cornell økonomer David Just og Brian Wansink anvende principper for adfærd videnskaben at foreslå albuestød i retning af sundere måltider:
Således er formålet med hjælp adfærdsmæssige økonomi i skole frokost værelser er at styre valget på en måde, der er fine nok, at børn er uvidende om mekanismen. Disse subtile forandringer ofte har den fordel, at relativt billige og let at gennemføre. Dette er en klar fordel, da den finansielle klima. Dog kan adfærdsmæssige økonomiske instrumenter ikke opnå 100% overholdelse. For eksempel er den eneste måde at fjerne sodavand forbrug i en skole for at fjerne sodavand. Hvis vi i stedet forholder sig til problemet ved at lade valg, men placere soda på nogle ulemper på markedet, kan vi reducere sodavand forbrug væsentligt, men ikke fjerne det. For at bevare valg, vil vi nødvendigvis behøver at give nogle personer til at købe varer, der er mindre nærende. Men vi kan træffe disse valg mindre bekvem eller mindre synlige, ved at flytte soda maskiner til fjernere, mindre besøgte dele af skolen. (Wansink blev interviewet på US Food Policy i 2007).
På den anden side har jeg en artikel i valg, med Friedman School graduate student Mary Kennedy, diskuterer de økonomiske rammer, som skolen fødevarer tjenesteydelser skal fungere. På grund af samspillet mellem de studerendes krav om mere og mindre sunde alternativer, foreslår vi, at tøjle mindre sundt konkurrencemiljø fødevarer kan give skolen fødevaremyndigheder mere plads til at manøvrere i at yde bedre valg.
Det Just og Wansink artikel i dette tema advarer mod utilsigtet forøgelse af appellen af usunde produkter ved at forbyde dem blankt. Alligevel stiller nogle rimelige grænser for konkurrence-mad er ikke rigtig økonomisk kætteri.
I århundreder har økonomer beundret markeder som en koordinerende værktøj for økonomiske beslutninger i de samfund, der består af husholdninger, men økonomer har altid anerkendt velgørende ikke-markedet beslutningsprocessen i husholdninger. Skolerne er ikke markedspladser, men uddannelsesinstitutionerne har ansvaret for velfærd deres gebyrer.
Hvis skolerne forventes at reagere på den aktuelle epidemi af fedme blandt børn ved at forbedre skolens mad miljø, og skatteyderne er tilbageholdende med blot at give flere ressourcer, så er der nogle fordele ved at overveje foranstaltninger til at øge den relative konkurrencemæssige position sunde måltider gennem National School Lunch Program og Skole Morgenmad Program.